Hans Gunnar Hagen

Stilling

Universitetslektor , bratsj

Tilhørighet

Griegakademiet – Institutt for musikk

Biografi

Hans Gunnar Hagen har vært fast ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester siden 1993.

Han har er tidligere medlem av BIT 20. Dessuten utstrakt deltagelse i det Bergenske musikkliv med engasjementer som solist, gruppeleder og tuttimusiker, foruten deltagelse i mange kammermusikkgrupper og -konstellasjoner. Spiller regelmessig med Bergen Barokk og i konsertseriene til foreningen Antikk Musikk. Han var i 1987 solist med Stavanger Symfoniorkester.

I tillegg til tallrike innspillinger med BFO og BIT 20, har han deltatt på en rekke CD-innspillinger som kammermusiker og solist, bl.a. «Carl Arnold» med Torleif Torgersen (2020), «Tacit-Citat-ion» med Rebecka Ahvenniemi (2019), «Til alle heimsens endar» med Galar (2010), «Budeiene på Vikafjell» med Leif Rygg (2008), «Per Hannevold and friends» (2005), «Pooka» med Lars Horntvedt (2004), «I stilla og tillit» med Halldis Reigstad (2003) og «Jubileumskvartetter» med Bergen Kammermusikkforening (1995).

Han har vært bratsjlærer ved Griegakademiet, inst. for musikk siden 2010, etter en rekke tidligere engasjementer der siden 1993-94. Han har dessuten undervist ved Sommerskolen på Halsnøy i en årrekke, samt på musikklinjer ved videregående skoler og ulike talentprogram.

Han studerte bratsj som Konsertfach ved Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Wien under professor Siegfried Führlinger. Han tok utøvende studieretning på bratsj ved Østlandets Musikkonservatorium, med lærerne Lars Anders Tomter og Terje Moe Hansen. Han har også studert fiolin med Leif Jørgensen og Michael Oustad.