Grunnkunnskap om Kunstig Intelligens
Lågaregradsemne
- Studiepoeng
- 2.5
- Undervisningssemester
- Haust, Vår
- Emnekode
- DIGI114
- Talet på semester
- 1
- Undervisningsspråk
- Norsk
- Ressursar
- Timeplan
- Litteraturliste
Emnebeskrivelse
Mål og innhald
Emnet gir en oversikt over kunstig intelligens (KI) - historie, definisjoner, tilnærminger, aktuelle samtidsutfordringer, og sentrale begreper (som agenter, oppførsel, rasjonalitet og autonomi).
Emnet gir en bred introduksjon til KI. Vi ser på noen viktige forslag til definisjoner av KI, og hvordan disse gjenspeiler utviklingen i feltet. Som en del av denne utviklingen tar vi for oss hovedstrømningene i KI-forskningen.
Emnet tar også for seg sentrale begreper som brukes for a diskutere KI-systemer. Disse begrepene benyttes når vi skal diskutere KI-systemer både i tekniske og mindre tekniske sammenhenger. De vil også være nyttige når vi ser på de gjeldende mulighetene for og utfordringene med å utvikle og anvende KI.
Læringsutbyte
- Kunnskap Studenten skal kjenne til den historiske utviklingen av kunstig intelligens (KI) og kjenne til oppgaver som har blitt løst, kan bli løst, og kanskje aldri blir løst ved hjelp av KI.Studenten skal kjenne til de viktigste definisjonene av kunstig intelligens, og hvordan vi forstår begrepet nå.
- Ferdigheter Studenten skal kunne benytte begreper som «kunstig intelligens», «autonomi», «rasjonalitet», og «oppførsel» om KI-systemer på en måte som står i tråd med moderne oppfatning.
- Generell kompetanse Studenten skal kunne reflektere omkring hva KI er, både praktisk og teoretisk, og hvordan og på hvilke områder KI kan benyttes for å løse problemer på et overordnet nivå.
Studiepoeng, omfang
Studienivå (studiesyklus)
Undervisningssemester
Krav til forkunnskapar
Tilrådde forkunnskapar
Studiepoengsreduksjon
Krav til studierett
Arbeids- og undervisningsformer
Obligatorisk undervisningsaktivitet
Obligatoriske oppgåver (3-5). Oppgåvene må gjerast i undervisingssemesteret.
Godkjende obligatoriske undervisingsaktivitetar er gyldige i eit semester etter godkjenning
Vurderingsformer
Hjemmeeksamen 2 timar
Eksamensoppgåva vil bli gitt på undervisningsspråket i emnet.
Eksamenssvaret skal leverast på same språk som eksamensoppgåva.
Karakterskala
Vurderingssemester
Eksamen vert tilbydd i undervisningssemesteret.
I dette emnet tilbys ordinær eksamen i begge semestre.Studenter som oppfyller kravet til kontinuasjonseksamen (ihht. UiB-forskriften § 5-6) henvises til neste ordinære eksamen.