Audun Sandvik

Position

Associate Professor, Cello

Affiliation

Teaching

If you have questions about the cello-program at Grieg Academy, please contact me or admission.kmd@uib.no

Publications
Musical performance
Sound material
Other presentation
Programme participation
Music - composition
Interview
Programme management

See a complete overview of publications in Cristin.

Bio

Audun Sandvik´s inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker, orkestermusiker og cellopedagog. Han har vært solist med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester, Stuttgart Kammerorkester for å nevne noen, og deltar jevnlig på norske og internasjonale kammermusikk-festivaler. 
Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov LWC1131, 2017
 
Musikken på den vakre nyutgivelsen «Trace of Lament» LAWO1234, 2022, 5 bestillingsverk for cello og orkester, er skrevet til Audun av 3 norske komponister som ellers i alt vesentlig skriver musikk med audiovisuelle uttrykk, men som her konsentrerer seg om celloen som solo-instrument. Prosjektet er utviklet for å muliggjøre disse glimrende  komponistenes  synliggjøring på den formelle scenen for klassisk musikk.
Audun er cellist i Det Norske Kammerorkester der han deltar aktivt i videreutviklingen av dette nyskapende ensemblet. Fra 2005-2019 var han alt. solocellist i Kringkastingsorkesteret. I denne perioden ble han kjent fra en rekke TV-opptredener, både som solist, kammermusiker, konferansier og mentor. Han opptrer også sammen med ledende artister både innen jazz, pop og rock. Han er ansatt som professor ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø og var i  mange år cellolærer ved Norges Musikkhøgskole. Audun er kunstnerisk leder for den klassiske festivalen Gloppen Musikkfest. Han spiller på en cello fra 1695, bygget i Roma av Giorgi Tanninger.

«En musiker av i dag, og i toppklasse som solist, kammermusiker og orkestermusiker», lød juryensbegrunnelse da han i sin tid ble hedret med «De Unges Lindemanpris» som en av våre fremste solister.