Åsil Bøthun

Stilling

Professor, Prodekan med ansvar for utdanning

Tilhørighet

Forskning

Åsil Bøthun er billedkunstner og professor skulptur og installasjon.

Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, og pedagogisk utdannelse som faglærer i formgivningsfag fra Høgskolen i Oslo. Hun har lang erfaring som veileder og underviser på BA og MA nivå, og også erfaring som hovedveileder på PhD nivå. 

Hun har blant annet stilt ut ved Naturhistorisk Museum, Bergen, Kunstnerforbundet Oslo, KODE, Vigelandmuseet, Forum Box Helsinki, Tegnerforbundet Oslo, The National Museum of Art, Bangkok, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Bomuldsfabriken kunsthall, PLAY galleri Berlin og UKS Oslo. Hun er mottaker av flere offentlige stipender og priser, blant annet Høstutstillingsprisen. Hun er i samlingene til KODE, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet. I sin kunstneriske forskning er hun hovedsakelig opptatt av materialitet og materielle transformasjonsprosesser, som hun undersøker gjennom praktisk forskning i kunstneriske arbeider. 

 

Undervisning

Åsil Bøthun har vært professor siden 2015. Hun har undervisningserfaring fra Kunsthøgskolen i Oslo, Fakultet for kunstfag ved Universitetet i Agder og ved Fakultet for Kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen.

Hun er PI for utdanningsprosjektet Common Ground (2020-2025) støttet av Hk-Dir, under programmet NORPART en fleksibel tilskuddsordning for institusjonelt samarbeid med et langtidsperspektiv. Det overordnede målet for programmet er å øke kvaliteten i norsk høyere utdanning og ved partnerinstitusjonene i det globale sør gjennom akademisk samarbeid og studentmobilitet. Samarbeidspartnere er Makerere Universitetet og Kyambogo Univeristetet i Kampala Uganda.

Publikasjoner
Bio

Åsil Bøthun er professor i skulptur og installasjon.