Arbeid

Jeg er antropolog og doktorgradsstipendiat på kulturvitenskap ved Universitetet i Bergen og skriver om Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark i et antropologisk og kulturhistorisk perspektiv.

Jeg undersøker relasjonene mellom mennesker og dyrelivet med særlig fokus på moskusen som en fremmed art, historien til verneområdet/nasjonalparken, og hvordan nasjonalparken forvaltes i dag. Jeg studerer vernepraksisene i området og hvordan mennesker forholder seg til og iscenesetter natur gjennom sine praksiser. Jeg gjennomfører etnografisk feltarbeid med observasjon og intervjuer i og rundt Dovrefjell 2023-2024. Har du spørsmål om prosjektet mitt er det bare å ta kontakt!

 

Mitt doktorgradsprosjekt er en del av NFR-prosjektet "Gardening the Globe: Historicizing the Anthropocene through the production of socio-nature in Scandinavia, 1750-2020" ledet av professor Kyrre Kverndokk.

 

 

Jeg har mastergrad i sosialantropologi fra UiB (2014) hvor jeg skrev om Thingvellir nasjonalpark og nasjonal identitet på Island med fokus på forståelser og betydninger av landskap, natur og 'sense of place'. Du kan lese masteroppgaven her.

Publikasjoner
Museumsutstilling
Vitenskapelig foredrag
Populærvitenskapelig foredrag
Intervju
Vitenskapelig artikkel

Se en full oversikt over publikasjoner i Cristin

Lillevold, K. & Haarstad, H. (2019): The deep city: cultural heritage as a resource for sustainable local transformation, Local Environment, 24:4, s. 329-341

Lillevold, Karin (2014). “Visdom hører steder til”. En studie om landskap og stedliggjøring av islandskhet. Master’s thesis, Department of Social Anthropology, University of Bergen.