Introduksjon
Den avsluttende masteroppgaven er tverrfaglig orientert, der du skal kombinere avansert kunnskap innenfor ulike fagområder og analysere en avgrenset problemstilling innen operativ ledelse og myndighetsutøvelse.
Formålet med masteroppgaven er å fordype seg i et tema og utføre et selvstendig forskningsarbeid. Oppgaven skal gi trening i å formulere en problemstilling, gjennomføre datainnsamling og/eller diskusjon av relevant forskningslitteratur og teori, samt analysere og tolke egne data. Temaet og problemstillingen skal være relevant for din egen jobbrolle og/eller utredningsbehov som din arbeidsgiver har.
Opptakskrav
For å kunne søke opptak til den avsluttende masteroppgaven må du ha fullført og bestått emnene som inngår i masterprogrammet og ha fått innpasset tidligere utdanning.
Det er ikke nødvendig å legge ved dokumentasjon på tidligere beståtte emner, da vi har dette i våre systemer.
Studiesamlinger 2025-2026
Det er tre samlinger ved UiB i løpet av det året du skal arbeide med masteroppgaven. Det er obligatorisk å delta på alle tre samlingene. For 2025-2026 er samlingene lagt til følgende datoer:
Første samling: Mandag-tirsdag 18. - 19. august 2025
Andre samling: Mandag-tirsdag 17. - 18. november 2025
Tredje samling: Mandag-tirsdag 9. - 10. februar 2026
Innlevering og eksamen våren 2026
Masteroppgaven skal leveres innen 11. mai 2026.
Etter innlevering blir det muntlig eksamen (dato blir fastsatt tidlig i vårsemesteret 2026)
Hva koster studiet?
Studieavgift
Masteroppgaven har en en studieavgift på kr 60 000,-
Faktura for studieavgiften blir sendt ut rundt studiestart.
I utgangspunktet blir faktura for studieavgift sendt til deg personlig. Dersom din arbeidsgiver skal betale studieavgiften må din arbeidsgiver fylle ut skjema med fakturainformasjon. Informasjon om dette får du når du vi sender ut bekreftelse på studieplass.
Semesteravgift
Alle som skal studere hos oss må i tillegg betale en lovpålagt, personlig semesteravgift på kr 650,- per semester. Semesteravgiften går til Sammen – Studentsamskipnaden på Vestlandet og skal dekke felles velferdsgoder og –tjenester for alle studenter.
Du vil få nærmere informasjon om hvordan og når semesteravgiften skal betales når du har fått studieplass.
Vil du vite mer?
Har du spørsmål om faglig innhold, organisering eller undervisning kan du ta kontakt med Det juridiske fakultet: