Introduksjon
Institutt for geovitenskap ved UiB har utviklet en rekke med små nettbaserte geofag-emner som gir en innføring i geofag og bærekraft, med fokus på geofagdidaktikk.
Studietilbudet består av en rekke på tre emner á 5 studiepoeng. Du søker plass på hvert emne for seg og velger hvor mange av emnene du vil ta. Det er ikke nødvendig å ha tatt det første emnet for å kunne søke plass på de neste emnene i rekken.
Emnerekken retter seg først og fremst mot lærere som ønsker undervisningskompetanse i geografi og/eller geofag, men er åpen for alle interesserte.
Vi åpner for nye søknader til høstemnet GEOV601 fra 1. mai. Du vil da finne søkelenken øverst på denne siden.
Innhold i studiet
De tre emnene som inngår i rekken er:
- GEOV601: Jordas struktur og indre prosesser
- GEOV602: Overflateprosesser, hav og klima
- GEOV603: Geofag i praksis
Emnet GEOV601 skal gi en grunnleggende innføring i noen av de mest sentrale delene av geologifaget, med fokus på jordens oppbygning, sammensetning og prosesser som virker i jordens indre.
Emnet GEOV602 tar for seg overflateprosessene på jorda: istidshistorie, landskapsutvikling, hav, klima og menneskelig påvirkning som for eksempel forurensning, landskapsinngripen, med mer.
Emnet GEOV603 gir en innføring i de praktiske sidene av geofaget, basert på det teoretiske grunnlaget fra de to forutgående emnene GEOV601 og GEOV602. Emnet fokuserer på geofaglig feltarbeid, observasjon og tolking av geologiske strukturer og prosesser, geofaglige arbeidsmetoder - og verktøy samt geofag i arbeidsliv og samfunn. I tillegg har dette emnet et ekstra søkelys på didaktiske tema og læring i geofag og geografi.
Hvordan er studiene lagt opp?
Alle tre emnene er 100% nettbaserte, og du kan derfor ta emnene uansett hvor du befinner deg i landet. Undervisningen foregår via Zoom og UiBs læringsplattform Mitt UiB.
Undervisningen består av innspilte videoforelesninger, digitale undervisningsøkter/samlinger via Zoom, på fastsatte datoer (kveldstid) samt lokalt feltarbeid.
GEOV601 går om høsten. GEO602 starter i januar og er ferdig til påske, mens GEOV603 starter rundt påske og går frem til sommeren.
Hva koster studiene?
Studieavgift
Det er ingen studieavgift på GEOV-emnene.
Semesteravgift
Alle som skal studere hos oss må imidlertid betale en lovpålagt, personlig semesteravgift på kr. 650,- per semester. Semesteravgiften går til Sammen, Studentsamskipnaden på Vestlandet og skal dekke felles velferdsgoder og -tjenester for alle studenter.
Du vil få nærmere informasjon om hvordan og når semesteravgiften skal betales når du har fått studieplass.
Opptakskrav og krav til dokumentasjon
Opptakskrav
Du må fylle generelle vilkår for opptak til videreutdanning ved UiB. Det vil si at du får opptak på grunnlag av enten:
a) generell studiekompetanse (GSK)
b) realkompetanse (for deg som er over 25 år og ikke har GSK)
Generell studiekompetanse
Generell studiekompetanse (GSK) har du hvis du har fullført 3-årig videregående skole eller ett av de andre løpene som også fører frem til GSK.
Les mer om ulike veier til generell studiekompetanse
Realkompetanse for deg over 25 år
Er du over 25 år vil vi kunne gi deg opptak på grunnlag av realkompetanse, dersom du ikke har generell studiekompetanse. Det vil si at summen av din tidligere skolegang/utdanning og arbeidserfaring er tilstrekkelig.
Krav til dokumentasjon
Du trenger ikke sende oss noen vitnemål, attester eller annen dokumentasjon på tidligere utdanning/arbeidserfaring.
Vil du vite mer?
Har du spørsmål om faglig innhold, organisering eller undervisning kan du ta kontakt med Institutt for geovitenskap: