Maud Ceuterick

Stilling

Forsker, i film- og medievitenskap

Tilhørighet

Forskergrupper

Kort info

Jeg er opprinnelig fra Belgia, forsker på film, TV og digitale medier, og leder for tiden det europeiske DIGISCREENS-prosjektet om strømmebransjens praksis, representasjon og publikum (2022-2025). Jeg bruker videoessays som forsknings- og formidlingsmetode når jeg kan, og veileder forskning på VR.
Forskning

Maud Ceuterick leder det internasjonale DIGISCREENS-prosjektet, som har fått støtte fra CHANSE ERA-NET Co-fund-programmet og undersøker "Identiteter og demokratiske verdier på europeiske digitale skjermer: Distribution, Reception, and Representation" (DIGISCREENS, 2022-2025). Forskningen hennes handler om kjønn, rom og maktrelasjoner på skjermen, i film og digitale medier. Hun har publisert open access-monografien Affirmative Aesthetics and Wilful Women: Gender, Space and Mobility in Contemporary Cinema (Palgrave Macmillan, 2020).

I 2018-2020 mottok hun et Horizon 2020 Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship for prosjektet «Affirmative Post-Cinema: Narrative and Aesthetic Responses to Gender and Power», som tok for seg narrative og estetiske mekanismer i digitale medier, særlig i oppslukende teknologier som Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR), samt lokative narrativer og sosiale medier. Denne forskningen har ført til publisering av artikler om skeivt kulturelt minne, road movie-sjangeren, maskulinitet og hjemlighet i transnasjonal film, kvinner og hverdagsrom på lerretet og romturisme i film.

Hun utvikler også (2022-2025) et interaktivt kart for Skeivt Arkiv og bidrar til prosjektet QUEERDOM: Researching queer domesticities and intimacies in Norway 1842-1972.

Undervisning
Publikasjoner
Intervju tidsskrift
Vitenskapelig foredrag
Vitenskapelig artikkel
Populærvitenskapelig artikkel
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Vitenskapelig monografi
Leder
Anmeldelse
Kronikk

Se en full oversikt over publikasjoner i Cristin

Prosjekter

EU CHANSE-prosjekt: DIGISCREENS - Identitet og Demokrati på Europeiske Skjermer (2022-2025). Se på: https://chanse.org/call-results/, og https://www.uib.no/en/digiscreens

Ved å undersøke distribusjon, representasjon og mottak ser DIGISCREENS på hvordan filmer og TV-serier påvirker vår identitet og forståelse av demokrati i Europa.