Introduksjon
Når du har tatt seks av emnene som inngår i Erfaringsbasert master i gravejournalistikk og har oppnådd 60 studiepoeng kan du søke opptak til den avsluttende masteroppgaven.
Masteroppgaven skal være en teoretisk og analytisk oppgave rundt et praktisk graveprosjekt. Det kan være ditt eget eller noen andres.
Oppgaven er normert til 30 studiepoeng og skal ha et omfang på rundt 40 sider. Normalt vil dette kreve at ut du arbeider med oppgaven i to semestre. Du vil få veiledning underveis.
Opptakskrav
For å kunne søke opptak den avsluttende masteroppgaven må du ha fullført og bestått seks emner og ha oppnådd 60 studiepoeng. Du må ha tatt minst tre av emnene som inngår i masterprogrammet og ett av disse må være enten UJO660 eller UJO661.
Det er ikke nødvendig å legge ved dokumentasjon på tidligere beståtte emner, da vi har dette i våre systemer.
Hva koster studiet?
Studieavgift
Studieavgiften per emne avhenger av om din arbeidsgiver har avtale med UiB og Senter for undersøkende journalistikk eller ikke. For masteroppgaven gjelder følgende:
- Kr 80 000,- for mediebedrifter med avtale
- Kr 100 000,- for andre
Faktura for studieavgiften blir sendt ut rundt studiestart.
I utgangspunktet blir faktura for studieavgift sendt til deg personlig. Dersom din arbeidsgiver skal betale studieavgiften må din arbeidsgiver fylle ut skjema med fakturainformasjon. Informasjon om dette får du når du vi sender ut bekreftelse på studieplass.
Semesteravgift
Alle som skal studere hos oss må i tillegg betale en lovpålagt, personlig semesteravgift på kr 650,- per semester. Semesteravgiften går til Sammen – Studentsamskipnaden på Vestlandet og skal dekke felles velferdsgoder og –tjenester for alle studenter.
Du vil få nærmere informasjon om hvordan og når semesteravgiften skal betales når du har fått studieplass.
Vil du vite mer?
Har du spørsmål om faglig innhold, organisering eller undervisning kan du ta kontakt med Senter for undersøkende journalistikk (SUJO):